您现在的位置:首页>升本指南>历届真题

历届真题

每周一练 | 专升本英语阅读理解(十二)

来源:本站    浏览次数: 72次    发布时间:2021-12-17

Everyone has got two personalities—the one that is shown to the world and the other that is secret and real. You don't show your secret personality when you're awake because you can control your behavior, but when you're asleep, your sleeping position shows the real you. On a normal night, of course, you frequently change the positions. The important position is the one that you go to sleep.

If you go to sleep on your back, you're a very open person. You normally trust people and you are easily influenced by fashion or new ideas. You don't like to upset people, so you never express your real feelings.

If you sleep on your stomach, you are a rather secretive(深藏不露的) person. You worry a lot and you're always easily upset. You are very stubborn, but you aren't very ambitious. You usually live for today, not for tomorrow. This means that you enjoy having a good time.

If you sleep curled up(蜷缩), you are probably a very nervous person. You have a low opinion of yourself, so you are very defensive. You're shy and you don't usually like meeting people. You prefer to be on your own. You're easily hurt.

If you sleep on your side, you have usually got a well-balanced personality. You know your strengths and weaknesses. You're usually careful. You have a confident personality. You sometimes feel anxious, but you don't often get depressed. You always say what you think, even if it annoys people.


问题:

1.According to the writer, you usually show your secret and real personality(   ).

A.on a normal night

B.when you are asleep

C.when you are daydreaming

D.when you refuse to show yourself



向上滑动查阅答案



【参考答案】B

【考点】事实细节题

【精析】B 根据第一段第二句“…but when you're asleep, your sleeping position shows the real you.”可知,当你睡着时,你的睡姿会显露出你真实的一面。故选B。


2.What can be said about one's personality according to the passage?

A.Everyone has one personality.

B.Everyone has two personalities.

C.One's personality is unchangeable.

D.One's personality is popular.



向上滑动查阅答案



【参考答案】B

【考点】事实细节题

【精析】B 根据第一段第一句“Everyone has got two personalities—the one that is shown to the world and the other that is secret and real.”可知,每个人都有两种不同的性格。故选B。


3.What kind of personality do they have if they sleep on their stomach?

A.They are open with others.

B.They like new ideas earlier than others.

C.They are secretive and easily upset.

D.They live only for tomorrow.



向上滑动查阅答案



【参考答案】C

【考点】事实细节题

【精析】C 根据第三段第一、二句“If you sleep on your stomach, youare a rather secretive person. You worry a lot and you're always easily upset.”可知,如果你趴着睡,这证明你是一个深藏不露的人,总是担心太多,容易沮丧。故选C。


4. The writer tends to think highly of the people who sleep on their side because(  ).

A.they are stronger

B.they are careful and confident

C.they often like annoying people

D.they always show sympathy for people



向上滑动查阅答案



【参考答案】B

【考点】事实细节题

【精析】B 根据最后一段第三、四句“You're usually careful. You have a confident personality.”可知,侧着睡的人通常很细心,很有自信。故选B。


5.What is the best title of the passage?A.Sleeping Positions and Personalities

B.Feelings and Personalities

C.Types and Personalities

D.Types of Sleeping Positions



向上滑动查阅答案



【参考答案】A

【考点】主旨大意题

【精析】A 通读全文可知,本文开头指出每个人都有两种性格,当醒着的时候我们能控制自己的行为,但当我们睡着时睡姿会反映我们真实的性格,接着从四种不同睡姿反映出的不同性格进行论述,因此A项“睡姿和性格”最为合适。



Tag标签: 专升本 专升本英语 专升本英语阅读理解 专升本真题

免责声明:本站所提供试题均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。

考试

提醒

2022年5月22日

专科院校:
专科专业:
手机号码:

扫一扫加入QQ交流群

与备考同学互动,并且能随时与资深升本老师家里,随问随答。

报考

时间

3月6日
至3月25日

报考条件:
高职(专科)应届毕业生和具有湖南学籍的退伍军人
报考网址:
湖南省普通高等教育
专升本信息管理平台
报考条件: