您现在的位置:首页>升本指南>历届真题

历届真题

每周一练 | 专升本英语阅读理解(十一)

来源:本站    浏览次数: 73次    发布时间:2021-12-13

A new poll shows that people believe that computers and the Internet have made life better for Americans, but people also see some dangers in the trend toward computerization.

The poll found that the public favors some government protection from cyber-problems, but in general people are not especially concerned about issues such as information overload or the never-ending flow of phone calls, faxes and e-mails. A separate survey of children aged 10 to 17 shows that they have a more positive attitude to computers than adults do, and most have made use of up-to-date technology in their schools.

The survey found that enthusiasm for computers and the Internet is found in all income groups, all regions of the country, all races, and most age groups. However, people over 60 and those towards the lower end of the income rank tend to show lower rates of computer ownership and Internet usage. The survey shows that “some kind of gap has been crossed: computers are part of everyday life for most Americans, and the Internet is close behind”.


问题:

1.The first paragraph shows that ______.

A.the new poll about computers and the Internet is helpful

B.people should explore the dangers of computerization

C.people can do nothing without computers and the Internet

D.computerization has its advantages and disadvantages



向上滑动查阅答案



【参考答案】D

【考点】推理判断题

【精析】D 根据第一段“A new poll shows that people believe that computers and the Internet have made life better for Americans, but people also see some dangers in the trend toward computerization.”可知,人们认为电脑和因特网使美国人的生活变得更加美好,但是他们也注意到计算机化这一发展趋势中潜在的危险。由此可推知,计算机化既有其优点也有其缺点。故选D。


2.The word “enthusiasm”(Para. 3) is closest in meaning to ______.

A.great love

B.great hatred

C.problem

D.advantage



向上滑动查阅答案



【参考答案】A

【考点】词语理解题

【精析】A 根据第三段第一、二句“The survey found that enthusiasm for computers and the Internet is found in all income groups…However, people over 60 and those towards the lower end of the income rank tend to show lower rates of computer ownership and Internet usage.”可知,60岁以上的老人和那些收入较低的人群的电脑持有率和因特网使用频率都较低。句中的However表转折,前后两句之间表达的意思相对立。由此可推知,第一句表达了人们对电脑和因特网的热爱,所以enthusiasm意为“热情,热忱”。great love:很喜欢;great hatred:很厌恶;problem:问题;advantage:优势。四个选项中A项与其意思最接近。故选A


3.What are the Americans concerned about according to the poll?

A.Age of the children using the Internet.

B.Government protection from the Internet problems.

C.Information overload.

D.The flow of phone calls, faxes and e-mails.




向上滑动查阅答案



【参考答案】B

【考点】事实细节题

【精析】B 根据第二段第一句“The poll found that the public favors some government protection from cyber-problems…”可知,美国人希望政府能够保护他们免受网络问题的干扰,这是他们所关注的问题。故选B。


4. American adults tend to _____ than teenagers.

A.care more about information overload

B.like using computers more

C.dislike using computers more

D.face more dangers



向上滑动查阅答案



【参考答案】C

【考点】推理判断题

【精析】C 根据第二段最后一句“A separate survey of children aged 10 to 17 shows that they have a more positive attitude to computers than adults do…”可知,美国的青少年对电脑的态度比成年人要积极。由此可推知,与青少年相比,美国成年人不大喜欢使用电脑。故选C。


5.We can learn from the passage that _____.

A.all the American children have used the latest technology in schools

B.computers and the Internet are very popular with Americans

C.Americans tend to place more importance on the Internet usage than computers

D.the public in America does not hate the Internet problems at all



向上滑动查阅答案



【参考答案】B

【考点】推理判断题

【精析】B 根据第一段和最后一段第一句可知,电脑和因特网改善了美国人的生活,人们热爱电脑和因特网。由此可推知,电脑和因特网很受美国人的欢迎,所以B项正确。根据第二段最后一句“…most have made use of up-to-date technology in their schools.”可知,并非美国所有的孩子都在学校使用了最新的科技,所以A项不正确;根据最后一段最后一句“…computers are part of everyday life for most Americans, and the Internet is close behind.”可推知,对美国人来说,电脑的重要性是第一位,然后是因特网,所以C项不正确;根据第二段第一句“…but in general people are not especially concerned about issues such as information overload or the never-ending flow of phone calls, faxes and e-mails.”可知,公众不是特别关心信息超载,源源不断的电话、传真、电子邮件等问题,但并未提及他们一点也不讨厌网络问题,所以D项说法不正确。故选B。


Tag标签: 专升本 湖南专升本 专升本真题 专升本英语

免责声明:本站所提供试题均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。

考试

提醒

2022年5月22日

专科院校:
专科专业:
手机号码:

扫一扫加入QQ交流群

与备考同学互动,并且能随时与资深升本老师家里,随问随答。

报考

时间

3月6日
至3月25日

报考条件:
高职(专科)应届毕业生和具有湖南学籍的退伍军人
报考网址:
湖南省普通高等教育
专升本信息管理平台
报考条件: