您现在的位置:首页>升本指南>历届真题

历届真题

每周一练 | 专升本英语阅读理解(九)

来源:本站    浏览次数: 78次    发布时间:2021-11-26

阅读理解

Sometimes, people simply do not realize they are being ill-mannered. Take Ted, for example. He prides himself on speaking his mind, and has something to say on everything. But his frankness is often extremely embarrassing.

He is incapable of saying, “I thought that last advertising campaign had a lot of good ideas in it, but perhaps next time we could give the copy more vitality(活力).” Instead, he would say, “That campaign was a disaster. A child of three could have done better!”

The fact that he is often right does not help. Other employees dislike his manner even more, he is too insensitive to notice.

(68)Another character among the list of ill-mannered employees is Sally, who seems to regard just being at work as a severe punishment. Everything is done unwillingly. Asking her to do a task beyond her basic job description is often not worth the trouble. It will be done, but halfheartedly.

Fergus is just the opposite. He shows over-familiarity to his boss. When an important visitor is shown into the manager’s office, Fergus cannot take the hint and leave. Instead he will attempt to take part in the conversation, declaring, “You can talk in front of me. Henry and I don’t have many secrets, do we?” Over the years Fergus has fallen behind his former equals. But he seeks to maintain the same close relationship that he imagines existed in their younger days.


问题:

1、Which of the following words describes Ted best?

A.Cold.

B.Tactless.

C.Stupid.

D.Warm-hearted



向上滑动查阅答案



【参考答案】B[考点]推理判断题【精析】B 根据第一段最后一句“But his frankness is often extremely embarrassing.”和第二段内容可知,Ted的坦率常常令人感到尴尬,他通常直接表达个人观点,而不会委婉地表述。由此可推知,Ted说话没有策略,太过直白。选项B“不圆通的,不得体的”,符合题意。选项A“冷酷的”,选项C“愚蠢的”,选项D“热心的”,均不符合题意。故选B。


2、It can be inferred from the passage that Ted______ .

A.is well-known for his honesty

B.tends to blame others rather than himself

C.often gives the right idea in the wrong way

D.is treated unfairly by the management



向上滑动查阅答案



【参考答案】C

[考点]推理判断题

【精析】C 根据第三段第一句“The fact that he is often right does not help.”可知,虽然Ted的想法是对的,但是却起不到任何帮助。同时由上题解析可推知,Ted说话没有策略,表达方式不恰当。故选C。



3、Which of the following is true about Sally?

A.She thinks it’s unfair to have so much work to do.

B.She is unhappy to help others.

C.She hates being ordered about.

D.She does everything unwillingly.



向上滑动查阅答案



【参考答案】D[考点]事实细节题【精析】D 根据第四段前两句“…regard just being at work as a severe punishment. Everything is done unwillingly.”可知,Sally视工作为一种严厉的惩罚,做任何事情都是不情愿的。故选D。


4.From the passage, we can infer that Fergus____ .

A.was once close to all his colleagues

B.has remained in the same position for years

C.doesn’t know what a hint is

D.knows everything that happens in the office



向上滑动查阅答案



【参考答案】B

[考点]推理判断题

【精析】B 根据最后一段倒数第二句“Over the years Fergus has fallen behind his former equals.”可知,几年到头来Fergus已经落后于他当年的同事们了。由此可推知,Fergus仍在原岗位,一直没有升职。故选B。



5.The writer is taking the point of view of ______.

A.a colleague

B.people like Ted

C.an employee

D.a manager



向上滑动查阅答案




Tag标签: 专升本 湖南专升本 专升本统计 专升本历届真题 专升本英语

免责声明:本站所提供试题均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。

考试

提醒

2022年5月22日

专科院校:
专科专业:
手机号码:

扫一扫加入QQ交流群

与备考同学互动,并且能随时与资深升本老师家里,随问随答。

报考

时间

3月6日
至3月25日

报考条件:
高职(专科)应届毕业生和具有湖南学籍的退伍军人
报考网址:
湖南省普通高等教育
专升本信息管理平台
报考条件: