您现在的位置:首页>升本指南>历届真题

历届真题

每周一练 | 专升本英语阅读理解(二十)

来源:本站    浏览次数: 20次    发布时间:2022-06-17

图片


阅读理解

阅读理解:

Once it was considered good to keep the car engine idling a minute or two following cold starts. Today, with modern technology, the opposite is true. An engine operating under road conditions will warm up faster and run more efficiently than the one that is idling. Idling just burns gas (on average, about a gallon an hour).

When you have a full tank of gas, park the car downhill. This will prevent any gas from coming out of the tank. Parking in areas of less or no sunlight helps prevent the gas from steaming that would occur if you parked in the hot sun. Your car will stay cooler, too, and that means less gas consuming work for the air conditioner once the engine is started.

Stay away from wide-track tyres if you want top mileage(汽车耗费1加仑油所行驶的路程). Narrow-track tyres produce less friction and thus less rolling resistance. The same effect is achieved by adding three to five pounds above recommended pressure to each tyre: while this won't noticeably affect your car's sliding quality, it will increase tyre life and gas mileage.

Check tyre pressure often, especially when the weather turns cold. The difference between winter and summer tyre pressure can be as much as eight pounds. This could cost you two miles per gallon.



问题:

1.The main purpose of the passage is to tell us().

A.how to drive faster

B.how to drive a car properly

C.how to make a car run smoothly

D.how to make your car consume less gas



向上滑动查阅答案



【参考答案】D

【考点】主旨大意题

【精析】D 根据第二段第二、三句“…prevent any gas from coming out of the tank…prevent the gas from steaming…”以及第三段最后一句“…it will increase tyre life and gas mileage.”等都可以看出文章提到最多的就是关于如何省油的问题,故四个选项中只有D项最符合文章的写作意图。



2.According to the passage, keeping the engine running idly().

A.will just waste gas

B.will warm it up more quickly

C.will make it work more efficiently

D.is necessary in cold weather



向上滑动查阅答案



【参考答案】A

【考点】事实细节题

【精析】A 根据第一段最后一句“Idling just burns gas…”可知,空转只会浪费汽油。故选A。



3. Parking your car in a cool place().

A.will take it longer to warm up the engine

B.means less gas consumption for the air conditioner

C.prevents any gas from coming out of the tank

D.helps start your car more easily



向上滑动查阅答案



【参考答案】B

【考点】事实细节题

【精析】B 根据第二段最后一句“Your car will stay cooler, too…”可知,当汽车停放在荫凉处时,车内会很凉快,所以会减少因开空调而消耗的油。故选B。



4. Wide-track tyres() .

A.won't noticeably affect your car's sliding quality

B.can increase tyre life

C.will increase rolling resistance

D.helps attain top gas mileage



向上滑动查阅答案



【参考答案】C

【考点】推理判断题

【精析】C 根据第三段前两句可知,想要燃油量少而行驶路程长就应该远离宽齿的轮胎,窄齿的轮胎摩擦力和转动时的阻力都很小。由此可推知,宽齿的轮胎产生的摩擦力和转动时的阻力都很大。故选C。



5.Tyre pressure changes().

A.in different weather conditions

B.when narrow-track tyres are used

C.in different road conditions

D.when wide-track tyres are used



向上滑动查阅答案



【参考答案】A

【考点】推理判断题

【精析】A 根据最后一段第二句可知,轮胎压力在冬天和夏天会有多达8磅的差距。由此可推知,胎压是随天气状况而改变的。故选A。




1

END

1


戳下方二维码了解更多专升本内容

专升本集训通道持续开放中


专升本相关问题请关注“中湘专升本”

任何关于专升本的问题都可以私信哦

你的好友湘湘子在线为大家解答~


图片



Tag标签:

免责声明:本站所提供试题均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。

考试

提醒

2022年5月22日

专科院校:
专科专业:
入学年份:
手机号码:

扫一扫加入QQ交流群

与备考同学互动,并且能随时与资深升本老师家里,随问随答。

报考

时间

3月6日
至3月25日

报考条件:
高职(专科)应届毕业生和具有湖南学籍的退伍军人
报考网址:
湖南省普通高等教育
专升本信息管理平台
报考条件: